Ugrás a tartalomra

Vučić üdvözli a magyar állam befektetéseit

2021.06.22
17:40
2021.06.22
17:58
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Dr. Pásztor Bálint parlamenti felszólalására reagált a szerb államfő.

Aleksandar Vučić szerb elnök válaszában elégedettségét fejezte ki a Vajdasági Magyar Szövetséggel, a magyar nemzettel, és a szerbiai magyar nemzeti közösséggel megvalósított együttműködéssel kapcsolatban. A szerb parlamentben Dr. Pásztor Bálint felszólalására reagálva a szerb államfő elmondta, ez a viszony baráti, testvéri, és csak üdvözölni tudja a magyar állam befektetéseit Szerbiában. Hozzátette: semmi kifogása sincs az ellen, hogy Magyarország támogatja a vajdasági magyarokat, sőt boldoggá teszi az a tény, és ezt minden tekintetben támogatja.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ha valakit zavar az, hogy a TSC-nek akadémiát építenek Topolyán, és lesz ott harminc focipálya, és hogy a gyerekek ott majd focizhatnak, mégpedig olyan csapatban, amelyben legalább annyi szerb is játszik, mint ahány magyar gyerek vagy több is, hát akkor ez kinek probléma? Senkinek. Ez szuper. Növelik a mi GDP-nket is, velünk együtt dolgoznak hat vagy hét önkormányzat fejlesztésén, amelyekben a magyarok alkotják a lakosság többségét, de nem csak ez van. Ők velünk együtt vesznek részt egy élelmiszer-feldolgozó üzem építésében Közép-Szerbiában, de segítenek nekünk a boszniai Szerb Köztársaságban és sok más helyen, így kifejezetten elégedett vagyok a konstruktív együttműködéssel a Vajdasági Magyar Szövetséggel, és büszke vagyok azokra a kapcsolatokra, amiket ma a szerbek és a magyarok ápolnak. Ne feledjék, mindössze 20 évvel ezelőtt még csak verekedésekről beszéltünk Szerbia északi részén, ma már ilyenekről szó sincs.”

Aleksandar Vučić
parlament

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.