Ugrás a tartalomra

Vučić: Van esély Szerbia és Horvátország viszonyának javítására

2018.04.28
16:43
2018.04.28
17:09
Forrás
Szerbiai RTV
Van esély Szerbia és Horvátország viszonyának javítására, tesznek az ügy érdekében függetlenül attól, hogy szerinte semmiért sem hibásak - jelentette ki Aleksandar Vučić Belgrádban.

Szerbia államfője elmondta, Koszovóval a kompromisszum nehezen, de megvalósítható. Felelősen kell viselkedni - hangsúlyozta Vučić.

Az államfő jókívánságaival indulhattak útnak azok a biciklisek, akik a szerb-török barátság jegyében kerékpároznak Belgrádból Isztambulba. A Barátság hídja elnevezésű túrán két szerb és két török kerékpáros vesz részt.

A szerb-török barátság jegyében a szerb államfő egy kis baklavát is kóstolt.

Újságírói kérdésre válaszolva Aleksandar Vučić elmondta, van esély a Szerbia és Horvátország közötti viszony javítására, azonban Szerbiának meg kell őriznie méltóságát. Horvátország vitatkozzon másokkal, mi félrehúzódnunk - tette hozzá. Koszovó kérdéséről azt mondta, nehéz lesz kompromisszumot kötni, de Szerbiának felelősen kell hozzáállnia.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Nekünk részt kell vennünk a tárgyalásokban, küzdenünk kell, meg kell próbálnunk megoldást találni. Nem kell félnünk a megoldásoktól. Nem kell félnünk a megoldásoktól, mert én szörnyű félelmet láttam az embereinken bármilyen megoldástól. Legjobb, ha soha semmit sem oldunk meg. Legjobb, ha csak lassan mászunk, egy kicsit előre, ha lehet, hogy várjuk a következő lehetőséget valamilyen összetűzésre, amelyből úgy jöhetünk ki, hogy eltűnünk. Fizikai, politikai, gazdasági és minden téren.”

Szerbia államfője arról is beszélt, hogy lényeges változások várhatók a katonaságon és a rendőrségen belül is. Ugyanakkor azt is elmondta, a katonaság vezérkarának új vezetőjéről egyelőre nem gondolkodik. A szerb elnök ismét kijelentette, Szerbiának nincs szándékában egyik katonai szövetséghez sem csatlakozni.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Nincs semmilyen törekvés arra, hogy bármilyen katona szövetségbe lépjünk, így a NATO-ba sem. Amennyiben egy másik hatalom, vagy kormány meg akarja ezt lépni, teljesen biztos vagyok benne, hogy semmilyen csoportra nem lesz szükségünk. Ami engem illet, nem hiszem, hogy ez Szerbia útja. Nem hiszem, hogy ez a legjobb választás Szerbia számára. Úgy gondolom, hogy az a politika, amelyet ma folytatunk, a legjobb, a legokosabb és a legbiztonságosabb Szerbia számára.”


Aleksandar Vučić a szerb-török barátságra visszatérve kiemelte, a kiváló politikai viszonyok tették lehetővé a két ország közötti árucsere forgalom folyamatos növekedését. A szerb államfő még több törökországi befektetőt és turistát vár az országba.

Aleksandar Vučić
Szerbia
Horvátország
Belgrád

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.