Ugrás a tartalomra

Vulin: Szerbia ellenőrzése alatt tartja a migránshelyzetet

2020.03.10
13:07
Forrás
Novosti
Jelenleg hatezer migráns van az országban, többségük befogadóközpontokban tartózkodik, és szinte egyikük sem akar Szerbiában maradni - közölte a védelmi miniszter, Aleksandar Vulin a Pink TV-ben.

Nincs semmilyen veszély, ezért nincs szükség pánikra sem - tette hozzá. Vulin szerint Szerbia megfelelő módon kezelte a migránshelyzetet 2015-ben is. Akkor naponta tízezrek lépték át Szerbia határát úgy, hogy nem történtek incidensek. Millió bevándorló vonult át az országon. Korábban a védelmi miniszter azt mondta, Szerbia rövid időn belül képes lenne hermetikusan lezárni a déli határszakaszát. Arról azonban Vulin nem beszélt, hogy hogyan.

migráns
bevándorlók
Szerbia
Aleksandar Vulin

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.