Ugrás a tartalomra

Vulin: Szerbia szereti és tiszteli a nemzeti kisebbségeit (videó)

2016.12.10
16:16
Szerbia szereti és tiszteli a nemzeti kisebbségeit, fontos részei a társadalomnak, akiknek a helyzetén javítani szeretne az ország - jelentette ki Aleksandar Vulin szerb szociálpolitikai miniszter az első nemzeti közösségeknek szánt, Szerbia Mozaikjai nevet viselő rendezvényen
Szerbia szereti és tiszteli a nemzeti kisebbségeit, fontos részei a társadalomnak, akiknek a helyzetén javítani szeretne az ország - jelentette ki Aleksandar Vulin szerb szociálpolitikai miniszter az első nemzeti közösségeknek szánt, Szerbia Mozaikjai nevet viselő rendezvényen. Vulin hangsúlyozta, Szerbia kisebbségi politikája összhangban van a legmagasabb világszínvonallal és egyetlen nemzeti közösség tagjai sem viselik az országhatáron kívül uralkodó politika következményeit. Vulin kiemelte, Szerbiában nem létezik szisztematikus diszkrimináció sem szexuális hovatartozás, sem bőrszín, sem pedig szociális állapot miatt. A miniszter kifejtette, az országban 118 nyomtatott médium jelenik meg a kisebbségek nyelvén, 76 tévécsatornán 8.000 műsort sugároznak és 103 rádióban havonta 11 ezer órányi műsort hallhatnak a kisebbségek nyelvén. (Szerbiai RTV) Aleksandar Vulin, szociálpolitikai miniszter: „Amikor a nemzeti kisebbségekről és a velük fennálló viszonyokról van szó, Szerbia, azaz a társadalmunk sohasem kezelte és kezelhette őket teherként, vagy olyasmiként, amire külön oda kell figyelni, mert valaki ezt kéri vagy elvárja tőlünk. A nemzeti kisebbségek fontos részei társadalmunknak. A kulturális különbségektől eltekintve, amelyek jók és életerősek, amelyek jobbá, sikeresebbé, szebbé tesznek bennünket, semmi más különbséget sem tudunk megfogalmazni. Itt szerbiai állampolgárok vannak, emberek, akik szeretik a saját országukat, és akiket szeret a saját hazájuk is. A kulturális különbségeket ápolni, támogatni, erősíteni kell.”



nemzeti kisebbségek

Most

19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.