Ugrás a tartalomra

Vulin: A Szerbiai Katonaság kész válaszolni minden provokációra

2018.01.17
17:36
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug
Vulin azt üzente: amennyiben a koszovói hatóságok és a nemzetközi közösség nem derítik fel Oliver Ivanović gyilkosságának körülményeit, és nem fogják el a tetteseket, akkor ezt Szerbia teszi meg.

A Szerbiai Katonaság kész válaszolni minden provokációra, és megvédeni az ország területét és polgárait - jelentette ki Aleksandar Vulin. A védelmi miniszter a Szerbia és Koszovó közötti biztonsági övezethez közeli Raškán a Stefan Nemanja laktanyában állomásozó katonákat látogatta meg Ljubiša Diković kíséretében. Vulin azt üzente: amennyiben a koszovói hatóságok és a nemzetközi közösség nem derítik fel Oliver Ivanović gyilkosságának körülményeit, és nem fogják el a tetteseket, akkor ezt Szerbia lesz kénytelen megtenni.

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Szerbia: „A Szerbiai Katonaság anyagilag és számbelileg is készen áll, megfelelően fel van fegyverkezve és fel van szerelve, hogy teljesíteni tudja Aleksandar Vučić   főparancsnok és az illetékes állami szervek parancsait az ország területének és alkotmányos rendjének megvédésére, a béke és a stabilitás megóvására az egész térségben. A Szerbiai Katonaság készen áll megvédeni az ország területének minden részét. A Szerbiai Katonaság jól szervezett, alaposan felkészült, az ország polgárai pedig biztosak lehetnek abban, hogy a béke és a stabilitás nem kerülhet veszélybe, amíg katonáink itt vannak.”

Aleksandar Vulin
védelmi miniszter
katonaság
Szerbia

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.