Ugrás a tartalomra

Washington a hongkongi autonómia tiszteletben tartására szólítja fel Kínát

2019.08.14
20:41
Forrás
MTI
A hongkongi autonómia tiszteletben tartására szólította fel Kínát közleményében az amerikai külügyminisztérium.

Az amerikai kormány "rendkívül aggódik" a hongkongi határnál tapasztalható "kínai paramilitáris mozgások" miatt - fogalmazott a külügyi szóvivő,  Morgan Ortagus által aláírt közlemény. 

"Elítéljük az erőszakot és valamennyi érintett felet önmérsékletre intünk, egyben továbbra is határozottan támogatjuk a szólásszabadságot és a békés gyülekezés szabadságát" - fogalmazott a külügyminisztérium közleménye. A tárca egyúttal "fokozott óvatosságra" figyelmeztette a Hongkongba utazókat.     Donald Trump amerikai elnök kedden Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy az amerikai hírszerzéstől kapott információi szerint Peking csapatokat küld a kínai-hongkongi határhoz. Később az elnök újságíróknak azt fejtegette, hogy "nagyon bonyolult a helyzet", de reményei szerint sikerül olyan megoldást találni, amely mindenki, Kína számára is megfelelő.

Amerikai Egyesült Államok
Kína
Hongkong
külügyminisztérium

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.