Ugrás a tartalomra

Weber: Az EP csak a csúcsjelöltek közül választ elnököt az Európai Bizottság élére

2019.05.27
11:29
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
Az Európai Parlament csak az EP-választási csúcsjelöltek közül választ elnököt az Európai Bizottság élére - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje Münchenben.

Weber hozzátette, a brüsszeli bizottság vezetőjének megválasztásán az EP-ben nem lesz többség olyan jelölt számára, aki nem volt csúcsjelölt, aki nem mutatta meg arcát és programját, aki nem mutatta be magát az embereknek. Elmondta, hogy már ma megbeszélést kezd az EP szociáldemokrata, liberális és zöldpárti frakciójának vezetőjével.

A széles körű együttműködés megvalósulásának a híve, de szélsőséges bal és jobboldallal nem tudja elképzelni az együttműködést, tehát olyan erőkkel, amelyek nem hisznek az európai szellemben - fejtette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje, és hozzátette: „Egy zsugorodó központtal kell szembenéznünk az Európai Parlamentben. Azoknak a pártoknak a központjával, amelyek hisznek Európa jövőjében, amelyek meg akarják erősíteni Európát, amelyek ambiciózus jövőt akarnak Európa számára. Ezzel kell szembenéznünk, egy zsugorodó központtal. Az Európai Néppárt számára a mai nap nem a győzelem érzését hozta, mert veszítjük a helyeket. Annyit mondhatunk, hogy elégedettek vagyunk azzal, hogy újra az Európai Parlament első csoportosulása lehetünk. A legnagyobb csoportosulásként, illetve azért, mert az első sorban lehetünk, boldogok vagyunk. De azt is látjuk, hogy veszítjük a helyeket.”

Manfred Weber
Európai Parlament
Európai Bizottság
elnök
csúcsjelölt

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.