Ugrás a tartalomra

Zentára látogatott Ana Brnabić

2019.01.23
13:32
2020.03.13
17:25
Forrás
Pannon RTV
Meglátogatta ma a szerb miniszterelnök a zentai önkormányzat képviselőivel a város gimnáziumának épületét is, a felújított tantermeket és szaktantermeket is megtekintették.

A szerb kormányfőt, Aleksandar Antić energiaügyi minisztert, Nyilas Mihály tartományi oktatási titkárt, Marko Blagojevićet, a közbeszerzéseket irányító országos iroda igazgatóját valamint a zentai önkormányzat illetékeseit Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatója köszöntötte a felújított épületben. Ezt követően az illetékesek megtekintették a tantermeket, és a szakórákra is ellátogattak.

Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „Az adaptáció abból állt, hogy a falakról leverték a régi maltert, teljesen felújították az energetikai rendszerünket. Tűzvédelmi rendszerünk nem volt, ezt most kaptunk. A padlózatot mindenhol kicserélték, és ahol szükség volt rá, ott a vízvezetékeket és a szenyvízvezetéket is.”

A gimnázium megtekintése után a szerb kormányfő és Zenta polgármestere zárt ajtók mögött is egyeztetett.
Zentán a közelmúltban megvalósult beruházások kapcsán a Városházán tartott sajtótájékoztatót Ana Brnabić és Czegledi Rudolf. A gimnázium felújításával kapcsolatban a polgármester kijelentette, nem csak az ott tanuló diákok számára jelentős ez a beruházás, hiszen az épület műemlék is.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Itt a homlokzat eredeti állapotába lett visszaállítva. Ez egy gyönyörű homlokzat. 1908-ban egy londoni kiállításon aranyérmet kapott. Erre is büszkének kell lennünk, hogy a főterünkön végre a megújult Városháza mellett sikerült felújítani a gimnázium épületét is.”

Ana Brnabić szerb miniszterelnök a sajtótájékoztatón elmondta, a Zentai Gimnázium épülete 1906 óta nem esett át felújításon: „A szerb kormány 182 millió dinárt fektetett ebbe a fontos objektumba. Ez az épület nem csak az oktatási rendszer számára fontos, hanem hatalmas jelentőségű a történelmünket és a hagyományainkat illetően is.”

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a jövőben további jelentős fejlesztésekre kerülhet majd sor a város területén. A Zentai Közkórházat is teljesen felújítják, valamint a Thurzó Lajos Általános Iskola is megújul. Emellett egy idősek otthonának felépítését is tervezik.

Zenta
Ana Brnabić
Czegledi Rudolf

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.