Ugrás a tartalomra
Tanjug/Olivier Hoslet, Pool via AP

Zöld lámpa Brüsszeltől a beoltottaknak

2021.05.19
13:26
2021.05.19
15:08
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió eltörli a beutazási korlátozást a nem EU tagországokból érkező beoltott személyek esetében.

Az uniós külügyminiszterek arról döntöttek, hogy enyhítenének az Európai Unióba történő beutazási szabályozáson. Emellett arról is egyeztettek, hogy azon nem EU tagországok listáját is kibővítenék, amely államok polgárai szabadon beutazhatnak az EU területére, ha igazolni tudják, hogy megkapták a védőoltás mindkét dózisát. Olyan országok kerülhetnek fel a kedvezményezettek listájára, amelyekben a fertőzöttek száma 100 ezer lakosra nézve nem haladja meg a száz főt. Hamarosan Szerbia is felkerülhet erre a listára, ugyanis uniós vélemények szerint jól halad az oltás az országban. Azt azonban nem zárják ki, hogy lesznek olyan személyek, akiknek negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk. Az EU illetékesei május végén határoznak arról, hogy kibővítik-e a beutazásra jogosult nem EU tagállamok listáját.

Brüsszel
beutazás
beoltott
korlátozás

Most

19:14, Frissítve: 19:21

Olcsóbb lett a disznóhús

Néhány hét alatt közel 100 dinárt a csökkent a sertés élő súlyának kilogrammonkénti ára. Jelenleg mintegy 200 dinárt adnak kilogrammjáért, viszont az ár naponta ingadozik.
16:29, Frissítve: 16:35

Európa újabb válaszút előtt

Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat - Hölvényi György sajtóközleménye.
15:22, Frissítve: 19:07

Újvidék Város napja

Ma van Újvidék Város napja. 1748 február elsején emelte Mária Terézia szabad királyi városi rangra Újvidéket. A 275. évfordulóról a Szerb Nemzeti Színházban emlékeztek meg politikusok, közéleti személyek.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.