Ugrás a tartalomra
Tanjug/Olivier Hoslet, Pool via AP

Zöld lámpa Brüsszeltől a beoltottaknak

2021.05.19
13:26
2021.05.19
15:08
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió eltörli a beutazási korlátozást a nem EU tagországokból érkező beoltott személyek esetében.

Az uniós külügyminiszterek arról döntöttek, hogy enyhítenének az Európai Unióba történő beutazási szabályozáson. Emellett arról is egyeztettek, hogy azon nem EU tagországok listáját is kibővítenék, amely államok polgárai szabadon beutazhatnak az EU területére, ha igazolni tudják, hogy megkapták a védőoltás mindkét dózisát. Olyan országok kerülhetnek fel a kedvezményezettek listájára, amelyekben a fertőzöttek száma 100 ezer lakosra nézve nem haladja meg a száz főt. Hamarosan Szerbia is felkerülhet erre a listára, ugyanis uniós vélemények szerint jól halad az oltás az országban. Azt azonban nem zárják ki, hogy lesznek olyan személyek, akiknek negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk. Az EU illetékesei május végén határoznak arról, hogy kibővítik-e a beutazásra jogosult nem EU tagállamok listáját.

Brüsszel
beutazás
beoltott
korlátozás

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.