Ugrás a tartalomra

2583 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma

2020.04.27
07:27
2020.04.27
12:24
Forrás
koronavirus.gov.hu, MTI
280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Magyarországon 2583 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - jelentette be az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján dr. Müller Cecília, tisztifőorvos. Az elmúlt napon további nyolc idős krónikus beteg vesztette életét, így 280 főre emelkedett a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma. Megjegyezte, ebből a számból jelentős többséget képviselnek a 61 év feletti korosztályhoz tartozók.

Jó hír, hogy már közel 500 fertőzött távozhatott gyógyultan a kórházakból, illetve szabadultak fel az otthoni karantén alól. A mintavételek száma jelentősen nőtt, a kijelölt laboratóriumokban eddig 65600 mintát dolgoztak fel. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy fokozatos, emelkedő tendenciát mutat a kórházban ápoltak száma. Jelenleg 931 főt gyógyítanak kórházakban, és közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

Újságírói kérdésre dr. Müller Cecília elmondta, hogy az ország területén jelenleg 25 idősotthonban ütötte fel a fejét a fertőzés, de némelyikben csak egy fertőzött van. Ezekben az intézményekben összesen 64-en hunytak el: „A fertőzések továbbra is a jellemzően zárt közösségekben terjednek Magyarországon, vagyis elsősorban az idősotthonokban, illetve azokban a kórházakban, ahol új koronavírusos betegeket gyógyítanak, ápolnak. És ott a kórházi osztályokon is sajnos terjed a megbetegedés. Ezért rendkívül fontos, hogy ezekben az intézményekben az egyéni védőfelszerelések használata nagyon nagy hangsúlyt kapjon, és azoknak is a helyes használata nagy hangsúlyt kapjon.”

A koronavirus.gov.hu oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1286 ember) és Pest megyében (352) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (263), Győr-Moson-Sopron megye (76), Komárom-Esztergom megye (87), Csongrád megye (86) és Borsod-Abaúj-Zemplén (62). Békés megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.
 

koronavírus
járvány

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.