Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Helyreállítják a vasúti közlekedést Belgrád és Pristina között

2020-02-14
10:34
Forrás
B92
A Belgrád és Pristina közötti vasúti forgalom helyreállításáról szóló szándéknyilatkozatot írtak alá ma Münchenben.

Az eseményre a bajor fővárosban zajló biztonsági konferencia részeként került sor. Az egyezményt szerb részről Marko Đurić írta alá. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője szerint, amint az összeköttetés a gyakorlatban is megvalósul, sokkal gyorsabban tud majd az áru- és az utasforgalom Közép-Szerbiából a déli tartományba jutni. A szándéknyilatkozatot Aleksandar Vučić szerb és Hashim Thaci koszovói elnök, valamint Richard Grenell az amerikai elnök különmegbízottja jelenlétében hitelesítették. Az utóbbi hetekben ez nem az első ilyen jellegű megállapodás Belgrád és Pristina között. Január 20-án Berlinben is aláírtak egy szándéknyilatkozatot. Az a két város közötti légiközlekedés helyreállításáról szólt.

vasút
Belgrád
Pristina
szándéknyilatkozat

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.