Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Helyreállítják a vasúti közlekedést Belgrád és Pristina között

2020-02-14
10:34
Forrás
B92
A Belgrád és Pristina közötti vasúti forgalom helyreállításáról szóló szándéknyilatkozatot írtak alá ma Münchenben.

Az eseményre a bajor fővárosban zajló biztonsági konferencia részeként került sor. Az egyezményt szerb részről Marko Đurić írta alá. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője szerint, amint az összeköttetés a gyakorlatban is megvalósul, sokkal gyorsabban tud majd az áru- és az utasforgalom Közép-Szerbiából a déli tartományba jutni. A szándéknyilatkozatot Aleksandar Vučić szerb és Hashim Thaci koszovói elnök, valamint Richard Grenell az amerikai elnök különmegbízottja jelenlétében hitelesítették. Az utóbbi hetekben ez nem az első ilyen jellegű megállapodás Belgrád és Pristina között. Január 20-án Berlinben is aláírtak egy szándéknyilatkozatot. Az a két város közötti légiközlekedés helyreállításáról szólt.

vasút
Belgrád
Pristina
szándéknyilatkozat

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.