Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Júniustól nyílhatnak a határok

2020-05-12
16:03
2020-05-12
17:20
Forrás
Blic
A szerbiai sajtó azt írja, hogy Szerbia június elsejétől teljes egészében megnyitja a határt Észak-Macedónia, Albánia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró felé.

Sajtóinformációk szerint döntés született arról is, hogyan lehet belépni Szerbia területére az elkövetkező időszakban, hivatalos megerősítés azonban még nem érkezett, így a határon még nem alkalmazzák.

A belgrádi sajtó szerint a szerbiai állampolgároknak, akik visszatérnek az ország területére 72 óránál nem régebbi negatív PCR koronavírus-tesztet kell felmutatniuk.

Az információk szerint a válságstáb döntése szerint így nem kell majd karanténba vonulnia a visszatérő személyeknek.

Amennyiben nincs PCR-tesztjük, 14 napos házi karanténba kell menniük, és tesztelik őket.

Ami a külföldi állampolgárok belépését illeti, a szerbiai sajtó szerint, nekik egy bizottsághoz kell fordulniuk, ami több szerbiai minisztérium delegáltjaiból áll össze és amennyiben ők úgy döntenek, hogy a külföldi állampolgár beléphet az országba, be kell mutatnia a három napnál nem régebbi negatív PCR-tesztet, ennek hiányában pedig 14 napos házi karanténba kell vonulnia.

Fontos azonban leszögezni, hogy ezeket a sajtóhíreket hivatalos forrásból nem erősítette meg senki, így alkalmazásuk még nincs folyamatban.

határ
határnyitás
Észak-Macedónia
Albánia
koronavírusteszt
Bosznia-Hercegovina
Montenegró

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.