Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

A legforgalmasabb hétvége a határon

2021.08.01
10:41
2021.08.01
10:53
Forrás
police.hu, MTI
Továbbra is torlódásra kell számítani a szerb-magyar határátkelőkön. Ez az idei legforgalmasabb hétvége.

A police.hu információi szerint jelenleg a Béreg-Hercegszántó, a Röszke-Horgos autópálya és a Kelebia-Tompa átlépőkön kell többórás várakozásra számítaniuk az arra utazóknak. Röszkénél akár 5 órát is várakozni kell Magyarország és Szerbia felé egyaránt. Aki teheti, válassza a kisebb, közúti átkelőhelyeket, ott valamivel rövidebb vesztegelésre lehet számítani.

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt hosszú a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen vasárnap délelőtt.

Az autópálya-határátkelőhely magyarországi belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek négy-, a kilépőn kétórás a várakozás.

Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél, ahol Szerbia felé egy-, a belépő irányban kétórás a sor, és Ásotthalomnál is, ahol mindkét irányban kettő órát kell várni.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a magyar rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

határ
Röszke
autópálya
torlódás
várakozás

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.