Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

A magyar kormány 90 milliárd forintot fordít külföldi nyelvi tanfolyamokra

2019-09-26
16:26
Forrás
hirado.hu
A magyar kormány 90 milliárd forinttal támogatja a középiskolások nyelvi tanfolyamát.

Összesen 140 ezer diák szabadon választhatóan két-két hetet tölthet el egy olyan országban, amelynek a nyelvét tanulja. A tanulók az út alatt 20-25 órás nyelvtanfolyamon vehetnek részt. Szállásukat idegen nyelvi környezetben, családoknál próbálják megoldani, a hatékonyabb nyelvtanulás érdekében. A kormány fejenként 2000 euróval az utazás összes költségét állja -közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós
támogatás
nyelvtanfolyam

Most

07:10, Frissítve: 07:17

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.