Ugrás a tartalomra

Magyarország igent mondhat Svédország NATO-tagságára

2024.02.21
07:53
Forrás
Hirado.hu
Orbán Viktor meghívására pénteken Budapestre látogat a svéd miniszterelnök.

A bejelentések szerint a két kormányfő egyebek mellett Svédország NATO-csatlakozásáról is tárgyal majd. A magyar Országgyűlés pedig már hétfőn napirendre tűzheti ezt a kérdést és szavazhatnak is róla - tette közzé közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője azt mondta, a kormánypárti frakció támogatni fogja a svéd csatlakozás ratifikálását.

Orbán Viktor még szombati évértékelőjén közölte, a svéd miniszterelnökkel fontos lépéseket tettek, hogy a bizalmat visszaépítsék, ezért a parlament hamarosan jóváhagyhatja Svédország NATO-csatlakozását.

Svédország másfél éve adta be NATO-csatlakozási kérelmét, viszont Törökország és Magyarország nem hagyta ezt jóvá, ugyanis Budapest elvárta, hogy Svédország tisztázza azokat a támadásokat és lejárató kampányokat, amelyeket éveken át indított Magyarország ellen.

Svédország
Magyarország
látogatás
NATO-tagság

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.