Ugrás a tartalomra
Pixabay/stevepb

Magyarországon: Több megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben

2022.08.05
10:38
Forrás
MTI
Tombol a hőség. A napi középhőmérséklet 27, de akár 28-29 fok is lehet. Árnyékban 37 fokot is mérhetünk.

Magyarországon több megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyjelzés szerint 10 megye érintett, köztük Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megye.

Más helyeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

A nyugati és észak-északkeleti megyék kivételével a legtöbb helyen 27 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet, de a nagyobb városokban lehet akár 28-29 fok is. A csúcshőmérséklet elérheti a 37 fokot.

Magyarország
hőségriadó
kánikula

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.