Ugrás a tartalomra

Milyen itthon egyetemistának lenni?

2023.06.23
13:29
2023.06.23
17:56
Forrás
Pannon RTV
A VaMaDiSz a HELP4U programmal segít eligazodni a leendő egyetemistáknak.

A Vajdasági Magyar Diákszövetség idén is megszervezte a HELP4U programját. Ennek a legfőbb célja a jövendőbeli egyetemistáknak való segítségnyújtás, részletes tájékoztatás a felvételiről, valamint az egyetemista életről. Két standdal várják az újoncokat az újvidéki egyetemi városban. A HELP4U program már több éve tart és a VaMaDiSz alapprogramjai közé tartozik.

Sági Andrea, főszervező, HELP4U program: „Tapasztalataink alapján, amikor mi voltunk jelentkezni, a felvételire rájöttünk, hogy kellene valaki, aki segít, mivel nem mindenkinek adatik meg, hogy anyuka vagy testvér eljön velük, és nem tudnak annyira informálódni. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy legjobb lesz, ha kijövünk a terepre, és standokon segítünk a jövendőbeli egyetemistáknak.”

egyetem
Újvidék
VaMaDisz
Sági Andrea
felvételi
Help4U

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.