Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Nyolcan meghaltak, 894-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020-09-30
09:55
2020-09-30
15:37
Forrás
MTI
Elhunyt nyolc beteg, és újabb 894 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: 26 461-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 765-re emelkedett, 5890-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 19 806. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 53 százaléka, a gyógyultak 38 százaléka budapesti. 773 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 24 121-en vannak, a mintavételek száma 715 677-re nőtt.

Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentőségük. Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog - írták.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is. A vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

A magyar operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elmondták, a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet múlt hétfői hatálybalépése óta közel ötszáz rendőri intézkedésre volt szükség. Müller Cecília magyar országos tisztifőorvos kiemelte, nőtt a kórházban ápolt fertőzöttek száma.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Az operatív törzs jelenleg 30 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet. 130 osztálynál és 4 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet rendeltek el koronavírusos megbetegedések miatt. A laboratóriumi vizsgálatoknak a száma naponta 10-12 ezerrel növekszik, mindenki, aki gyanús, mindenki, akinek szüksége van laboratóriumi vizsgálatra, PCR-tesztre, nála elvégzik a vizsgálatot, és természetesen térítésmentesen, ingyenesen jut hozzá.”

koronavírus
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzött
Magyarország
karantén
enyhítés

Most

12:28

Aktuális koronavírus-helyzet Szerbiában

Növekedett a koronavírussal fertőzöttek száma az Észak-Bácskai Körzetben, számolt be az aktuális járványügyi helyzetről dr. Nebojša Bohucki csütörtök délelőtt, azonban a helyzetet elfogadhatónak ítélte meg.
11:31

Késes támadás Nizzában

Egyelőre nagyon keveset tudni a történtekről, a Reuters hírügynökség szerint még zajlik a rendőrségi akció a városban. Cikkünk frissül!

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.