Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Dejong

Radovan Karadžić szerint az ítélettől függetlenül a szerb nép és ő már győztek

2019-03-21
09:44
2019-03-21
10:08
Forrás
Szerbiai RTV
A Boszniai Szerb Köztársaság megalakult, a szerb nép így szabad a saját országában - üzente a háborús bűnök miatt életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtott egykori boszniai szerb elnök az ítélet után.

Az áldozat, amit ő hordoz, sokkal kisebb mint másoké - fogalmazott. Több ezer fiatal adta életét, hogy megalakulhasson a Boszniai Szerb Köztársaság, sokan rokkantak maradtak, a legnagyobb áldozatok azonban azok az édesanyák, akiknek gyakran egyetlen fiúgyermekük fizetett életével a szerb nép szabadságáért. Szavai szerint a hágai törvényszék hiábavaló bosszúja mit sem ér ellene. Akkor sem adták fel, amikor sokkal nehezebb helyzetben voltak, mindig harcoltak az igazságért - tette hozzá. A polgárháborúk gyakran szülnek bűncselekményeket, amit az ő országa, ha módjában állt, elítélt, és tisztességgel küzdöttek a szerb nép egyenjogúságáért Bosznia-Hercegovinában - fogalmazott. Karadžić szavait ügyvédje tolmácsolta.

Radovan Karadžić

Most

21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.