Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Dejong

Radovan Karadžić szerint az ítélettől függetlenül a szerb nép és ő már győztek

2019-03-21
09:44
2019-03-21
10:08
Forrás
Szerbiai RTV
A Boszniai Szerb Köztársaság megalakult, a szerb nép így szabad a saját országában - üzente a háborús bűnök miatt életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtott egykori boszniai szerb elnök az ítélet után.

Az áldozat, amit ő hordoz, sokkal kisebb mint másoké - fogalmazott. Több ezer fiatal adta életét, hogy megalakulhasson a Boszniai Szerb Köztársaság, sokan rokkantak maradtak, a legnagyobb áldozatok azonban azok az édesanyák, akiknek gyakran egyetlen fiúgyermekük fizetett életével a szerb nép szabadságáért. Szavai szerint a hágai törvényszék hiábavaló bosszúja mit sem ér ellene. Akkor sem adták fel, amikor sokkal nehezebb helyzetben voltak, mindig harcoltak az igazságért - tette hozzá. A polgárháborúk gyakran szülnek bűncselekményeket, amit az ő országa, ha módjában állt, elítélt, és tisztességgel küzdöttek a szerb nép egyenjogúságáért Bosznia-Hercegovinában - fogalmazott. Karadžić szavait ügyvédje tolmácsolta.

Radovan Karadžić

Most

10:38, Frissítve: 10:55

Megbukott a francia kormány

Beadta lemondását Édouard Philippe francia kormányfő, ezzel pedig megbukott a francia kormány - jelenti a szerb közmédia.

Népszerű