Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Dejong

Radovan Karadžić szerint az ítélettől függetlenül a szerb nép és ő már győztek

2019.03.21
09:44
2019.03.21
10:08
Forrás
Szerbiai RTV
A Boszniai Szerb Köztársaság megalakult, a szerb nép így szabad a saját országában - üzente a háborús bűnök miatt életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtott egykori boszniai szerb elnök az ítélet után.

Az áldozat, amit ő hordoz, sokkal kisebb mint másoké - fogalmazott. Több ezer fiatal adta életét, hogy megalakulhasson a Boszniai Szerb Köztársaság, sokan rokkantak maradtak, a legnagyobb áldozatok azonban azok az édesanyák, akiknek gyakran egyetlen fiúgyermekük fizetett életével a szerb nép szabadságáért. Szavai szerint a hágai törvényszék hiábavaló bosszúja mit sem ér ellene. Akkor sem adták fel, amikor sokkal nehezebb helyzetben voltak, mindig harcoltak az igazságért - tette hozzá. A polgárháborúk gyakran szülnek bűncselekményeket, amit az ő országa, ha módjában állt, elítélt, és tisztességgel küzdöttek a szerb nép egyenjogúságáért Bosznia-Hercegovinában - fogalmazott. Karadžić szavait ügyvédje tolmácsolta.

Radovan Karadžić

Most

18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.
16:14

Öten sérültek meg egy autóbalesetben

Öt személy sérült meg egy autóbalesetben Doljevac környékén ma délután. A Niš-Doljevac autópályán egy belgrádi rendszámtáblájú személygépkocsi ismeretlen okokból lerepült az útról és a védőkorlátba ütközött.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.