Ugrás a tartalomra
Ramush Haradinaj, Koszovó
Tanjug via AP/Visar Kryeziu, FILE

Szarajevótól kéri Koszovó elismerését Haradinaj

2017-09-29
10:11
Forrás
RTS
Szarajevó tegye meg azokat a lépéseket, amelyek szükségesek Koszovó függetlenségének elismeréséhez!

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő felkérte Szarajevót, hogy ismerje el Koszovó függetlenségét. A koszovói kormányban ünnepelték a bosnyákok napját, és Haradinaj ebből az alkalomból kérte fel a koszovói bosnyákokat, hogy üzenjék meg, Szarajevó tegye meg azokat a lépéseket, amelyek szükségesek Koszovó függetlenségének elismeréséhez. Haradinaj kiemelte, hogy a koszovói bosnyákoknak jó a történelmi kapcsolata az albánokkal, csakúgy, mint a többi Koszovóban élő nemzetiséggel. A bosnyákok a koszovói kormányban egy miniszteri hellyel rendelkeznek, míg a parlamentben három képviselőjük van.

Koszovó
Szarajevó
Ramush Haradinaj

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű