Ugrás a tartalomra
Ramush Haradinaj, Koszovó
Tanjug via AP/Visar Kryeziu, FILE

Szarajevótól kéri Koszovó elismerését Haradinaj

2017-09-29
10:11
Forrás
RTS
Szarajevó tegye meg azokat a lépéseket, amelyek szükségesek Koszovó függetlenségének elismeréséhez!

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő felkérte Szarajevót, hogy ismerje el Koszovó függetlenségét. A koszovói kormányban ünnepelték a bosnyákok napját, és Haradinaj ebből az alkalomból kérte fel a koszovói bosnyákokat, hogy üzenjék meg, Szarajevó tegye meg azokat a lépéseket, amelyek szükségesek Koszovó függetlenségének elismeréséhez. Haradinaj kiemelte, hogy a koszovói bosnyákoknak jó a történelmi kapcsolata az albánokkal, csakúgy, mint a többi Koszovóban élő nemzetiséggel. A bosnyákok a koszovói kormányban egy miniszteri hellyel rendelkeznek, míg a parlamentben három képviselőjük van.

Koszovó
Szarajevó
Ramush Haradinaj

Most

16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.