Ugrás a tartalomra
Ramush Haradinaj, Koszovó
Tanjug via AP/Visar Kryeziu, FILE

Szarajevótól kéri Koszovó elismerését Haradinaj

2017-09-29
10:11
Forrás
RTS
Szarajevó tegye meg azokat a lépéseket, amelyek szükségesek Koszovó függetlenségének elismeréséhez!

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő felkérte Szarajevót, hogy ismerje el Koszovó függetlenségét. A koszovói kormányban ünnepelték a bosnyákok napját, és Haradinaj ebből az alkalomból kérte fel a koszovói bosnyákokat, hogy üzenjék meg, Szarajevó tegye meg azokat a lépéseket, amelyek szükségesek Koszovó függetlenségének elismeréséhez. Haradinaj kiemelte, hogy a koszovói bosnyákoknak jó a történelmi kapcsolata az albánokkal, csakúgy, mint a többi Koszovóban élő nemzetiséggel. A bosnyákok a koszovói kormányban egy miniszteri hellyel rendelkeznek, míg a parlamentben három képviselőjük van.

Koszovó
Szarajevó
Ramush Haradinaj

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.