Ugrás a tartalomra

Több mint 500 magyar tért haza Tirolból

2020.03.31
14:55
2020.03.31
15:02
Forrás
MTI
Négy autóbuszból és mintegy 150 személygépkocsiból álló konvojjal hétfőn éjjel 502 magyar állampolgár tért vissza Tirolból Magyarországra - jelentette be Facebook bejegyzésében Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, Ausztria Tirol tartományának öt települését március 13-án két hétre karantén alá helyezték annak érdekében, hogy lelassítsák a koronavírus terjedését a régióban. A lezárt területen több mint félezer magyar tartózkodott munkavállalás céljából, és így valamennyien vesztegzár alá kerültek.

Szijjártó emlékeztetett: az eredetileg március 28-án lejáró karantént a tiroli tartományi kormányzat április 13-ig meghosszabbította, azonban szigorú kikötések mellett a tünetmentes külföldi állampolgárokkal kivételt tettek. Leszögezte, a hazatérőkre két hét hatóságilag elrendelt házi karantén vár, azonban most már itthon vannak, és ez a legfontosabb.

Tirol
koronavírus
karantén

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.