Ugrás a tartalomra
police.hu

Több mint egymilliárd forint értékű hamis valutát foglaltak le Budapesten egy férfinál

2022.04.14
22:05
Forrás
MTI
Pénzhamisítással gyanúsítanak egy férfit, aki több mint egymilliárd forint értékű hamis valutát rendelt külföldről - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy április 5-én a 46 éves férfinél tartott házkutatáskor több mint 700 millió forintnak megfelelő eurót és több mint 500 millió forint értékű amerikai dollárt foglaltak le, amelyek mind hamisnak tűntek.

Az üggyel kapcsolatban készült szakértői vélemények alapján a bankjegyutánzatok gyengébb minőségű hamisítványok, amelyek azonban az azokat nem ismerők számára megtévesztőek lehetnek.

A "milliárdost" a rendőrök különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a gyanúsítás ténye ellen panasszal élt, érdemi vallomást nem tett. Az eljárás során szabadlábon védekezik - tudatta a rendőrség.

pénzhamisítás
Budapest
bűncselekmény

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.