Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaságban kezdik folyósítani a Szülőföldön magyarul támogatást

2017-10-19
22:00
2017-10-20
00:04
Forrás
Pannon RTV
Holnap kezdik folyósítani a Szülőföldön magyarul elnevezésű, a külhoni magyarság oktatási-nevelési támogatását.

A támogatásban a magyar nyelvű nevelésben résztvevő óvodás, valamint általános- és középiskolás tanulók részesülhetnek. A támogatás összege 22 400 forint.

Ezzel kapcsolatban Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyilatkozott Zentán a Pannon RTV-nek: „Az elmúlt években kényszerűségből ezt az összeget 17 ezer 200 forintra csökkentettük, de a tavalyi év kormánytámogatásának, illetve annak köszönhetően, hogy a parlament egy nagyobb összeget szavazott meg a pótlásra, újra vissza tudtuk emelni 22 400 forintra a támogatást. Mintegy 15 ezer család részesül ebből a támogatásból, és örülünk annak, hogy ezt minden vajdasági magyar intézménybe járó óvodás és kisiskolás a holnapi naptól meg fogja kapni.”

Vajdaság
magyar
támogatás
Potápi Árpád János

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű