Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaságban kezdik folyósítani a Szülőföldön magyarul támogatást

2017-10-19
22:00
2017-10-20
00:04
Forrás
Pannon RTV
Holnap kezdik folyósítani a Szülőföldön magyarul elnevezésű, a külhoni magyarság oktatási-nevelési támogatását.

A támogatásban a magyar nyelvű nevelésben résztvevő óvodás, valamint általános- és középiskolás tanulók részesülhetnek. A támogatás összege 22 400 forint.

Ezzel kapcsolatban Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyilatkozott Zentán a Pannon RTV-nek: „Az elmúlt években kényszerűségből ezt az összeget 17 ezer 200 forintra csökkentettük, de a tavalyi év kormánytámogatásának, illetve annak köszönhetően, hogy a parlament egy nagyobb összeget szavazott meg a pótlásra, újra vissza tudtuk emelni 22 400 forintra a támogatást. Mintegy 15 ezer család részesül ebből a támogatásból, és örülünk annak, hogy ezt minden vajdasági magyar intézménybe járó óvodás és kisiskolás a holnapi naptól meg fogja kapni.”

Vajdaság
magyar
támogatás
Potápi Árpád János

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.