Ugrás a tartalomra
pixabay/thor_deichmann

Választásokat tartanak koszovói Észak-Mitrovicában és Podujevóban

2020-11-29
13:35
2020-11-29
13:42
Forrás
Szerbiai RTV
Helyi önkormányzati választásokat tartanak a koszovói Észak-Mitrovicában és Podujevóban.

A Észak-Mitrovica községi elnöki tisztségéért két szerb és két albán jelölt indul. A rendkívüli voksolásra azért került sor, mert Goran Rakić polgármester lemondott tisztségéről, és a koszovói kormányban a Szerb Lista képviselőjeként dolgozik majd.

Kosovska Mitrovica polgármesteri tisztségéért Milan Radojević, a Szerb Lista politikusa, valamint Dušan Milunović független jelölt indult. Mivel mindkét hely gócpontnak számít a járvány szempontjából, ezért olyan mobilcsapatokat hoztak létre, melyek házhoz is mennek a szavazatokért. Észak-Mitrovicában és Podujevóban 19 órától, azaz az urnák lezárásától kijárási tilalom van érvényben, ezt azonban a választások miatt ma 22 órára módosították.

Koszovó
választások
helyi önkormányzati választás

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.