Ugrás a tartalomra
TANJUG/MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA/nr

A vasút, az utak, ezzel együtt az árucsere-forgalom szorosan összekapcsolja Szerbiát és Magyarországot

2021-01-20
18:16
Forrás
Tanjug
Magyarország belgrádi nagykövete és a szerb kereskedelmi miniszter egyeztetett.

A Szerbia és Magyarország közötti új utak javítják a két ország együttműködését. Az árucsere-forgalom a két ország között állandóan nő. A Belgrád-Budapest közötti vasút munkálatainak folytatása, valamint a Szeged-Szabadka vasút rekonstrukciójának hamarosan várható befejezése lendületet ad annak további fejlesztésére - értékelte Pintér Attila. Magyarország belgrádi nagykövete Tatjana Matić szerb kereskedelmi miniszterrel folytatott párbeszédet.

TANJUG/MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA/nr

Megállapították, 2019-ben 1,76 milliárd euró értékű áruforgalmat valósítottak meg. Ez rekordösszegnek számít. A növekedési tendencia a járvány ellenére is folytatódott tavaly, amikor a kereskedelem decemberre 1,78 milliárd euróra nőtt. Ez 9,5 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Magyarország
Szerbia
árucsere-forgalom
vasút
utak
Pintér Attila
Tatjana Matić

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.