Ugrás a tartalomra

Amerikába igazol Lionel Messi

2023.06.08
15:44
Forrás
hirado.hu
A sztárfocista párizsi otthonában adott interjút szerdán, amelyben elmondta: úgy döntött, hogy az észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő Inter Miamiban folytatja pályafutását.

Ha a Barcelona nem jön össze, el akartam hagyni Európát, ki akartam kerülni a reflektorfényből” – fogalmazott a hétszeres aranylabdás, világbajnok sztár a Mundo Deportivo és a Sport című katalán lapoknak. Messi hozzátette, álmodott arról, hogy visszatér a katalán együtteshez, de nem akart ugyanabba a helyzetbe kerülni, mint két éve a távozásakor, hogy más kezében legyen a jövője. Az argentin támadó 2004. október 16-án játszotta első hivatalos mérkőzését a Barca színeiben, amellyel négyszer nyert Bajnokok Ligáját, tízszer pedig spanyol bajnokságot, legeredményesebb idényében 55 tétmérkőzésen 53 gólt szerzett és 24 gólpasszt adott. Tavaly decemberben – a 2014-es vb-ezüst után – az argentin válogatottal is a csúcsra ért, ugyanis Katarban megnyerte a világbajnokságot. Messi 2021 augusztusában hagyta el a Barcelonát – amelynek 2000 óta volt a tagja –, és igazolt Párizsba, ahol tavaly és idén is francia bajnokságot nyert. Az Inter Miami egyik társtulajdonosa David Beckham, az angol labdarúgó-válogatott korábbi legendás támadója.

Lionel Messi
labdarúgás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.