Ugrás a tartalomra

Az év legjobb magyar sportolói: Milák Kristóf a férfi, Kozák Luca a női győztes

2023.01.09
22:05
2023.01.09
22:17
Forrás
MTI, M4Sport, Nemztei Sport
A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este.

A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött.

Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot. Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át. Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét.

Pap Bianka érdemelte ki az év női parasportolója címet, Kiss Péter Pál parakajakos pedig az év fogyatékos férfi sportolója. Torzsás Ádámot választották az év e-sportolójának.

legjobb sportolók
év sportolója

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.