Ugrás a tartalomra

Az olimpia szervezői komolyan aggódnak a koronavírus miatt

2020.02.05
17:05
Forrás
m4sport.hu
Attól félnek, hogy a betegség terjedése negatívan befolyásolhatja a játékokat.

Szűk hat hónappal a rajt előtt egyre inkább figyelemmel kísérik a koronavírus terjedését a tokiói olimpia szervezői. Abe Sindzó japán miniszterelnök közölte: a kormány szoros együttműködésben az illetékes szervezetekkel mindent elkövet azért, hogy a koronavírus-járvány ne veszélyeztesse a nyári eseményeket. Kavabucsi Szaburo, a 11 ezer sportolónak otthont adó olimpiai falu polgármestere ugyancsak aggodalmát fejezte ki. Azt mondta, nagyon reméli, hogy a járvány valahogy lecseng, és zökkenőmentesen le tudják bonyolítani az olimpiát és a paralimpiát is. A házigazdák és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ismételten hangsúlyozta, nincs olyan terv, amely a játékok törlésére vonatkozna. Néhány kvalifikációs versenyt ugyanakkor elhalasztottak vagy lemondtak, illetve például a Nancsingba tervezett női futballselejtezőt Sydneybe helyezték át, női kézilabdában pedig Kína helyett Kazahsztán szerepel majd márciusban Győrben, a magyarok csoportjában. Az olimpiát július 24. és augusztus 9., míg a paralimpiát augusztus 25. és szeptember 6. között rendezik Tokióban.

Tokió
tokiói olimpia
olimpia
koronavírus

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.