Ugrás a tartalomra

Az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság Délvidéki döntője Zentán

2019.05.17
16:38
2020.03.15
09:27
Forrás
Pannon RTV
Az eseményre kilenc településről érkeztek a magyar ajkú diákok. A verseny három helyszínen zajlott. A kategóriák győztesei továbbjutottak a székesfehérvári döntőre.

16. alkalommal tartották meg az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság délvidéki döntőjét. A megnyitón Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere is részt vett. A himnuszok felcsendülése után megkezdődtek a versenyek.

Biczók Adrianna kézilabdázó elmondta: „Körülbelül másfél éve sportolok és nagyon sok sportot kipróbáltam már az életemben és egyedül a labdajátékot nem próbáltam és ezért gondoltam, hogy talán a kézilabdát választanám, mert apukám mondta, hogy a testfelépítésemhez nagyon jól illene.”

Verner Eleonóra asztaliteniszezőnek osztálytársai ajánlották a tornát, kipróbálta és megtetszett neki. Hozzáfűzte: „Tetszett, hogy egyéni sport, de még is lehet csapatban játszani.”

A sporteseményt a Tisza Automotive Kft. támogatta. Tóth Attila termelési igazgató hangsúlyozta: „Egészséges környezetben ugye egészséges mentalitással és egészséges testtel felnövő emberek sokkal potenciálisabb munkavállalói társadalmat adnak Vajdaságnak, Szerbiának akár Európának bárhol a világon ezért tartjuk nagyon fontosnak támogatni ezeket az eseményeket.”

A versenyzők asztaliteniszben, sakkban és kézilabdában mérték össze tudásukat. Gyólay Zoltán, a Délvidéki Aranycsapat Civil Szervezet elnöke elmondta: „Van egy mondásunk, ami a jelszavunk, hogy nemzetegyesítés határok felett a sport a hit és a kultúra eszközeivel. Mivel az utóbbi száz évben a határokat itt egy helyben már hatszor vagy tízszer a politikusok meg a háborúk mozgatták fölöttünk, de attól a magyar nemzet egységes marad, mi azon dolgozunk, nem táncolunk, nem énekelünk, de sportolunk, és ezzel járulunk hozzá a magyar nemzet egyesítéséhez.”
 
Idén is mintegy 70 gyereket fognak vinni a Székesfehérváron zajló döntőre a vajdasági szervezők.

Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság
Délvidék

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.