Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jon Super

Az UEFA és az érintett nemzeti ligák megakadályoznák a szuperliga-projektet

2021.04.19
14:04
Forrás
MTI, Euronews
Az ellenzők kinyilvánították, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel, mind a jog, mind a sport területén mindent elkövetnek azért, hogy megakadályozzák a projekt megvalósulását.

Állásfoglalást tett közzé az Európai Labdarúgó Szövetség az érintett tagszövetséggel és ligákkal közösen. Ahogy arról beszámoltunk, az angol, olasz és spanyol klubok egy zárt szuperliga indítását tervezik. A közlemény szerint az UEFA, az Angol Labdarúgó-szövetség és a Premier League, a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség és a LaLiga, valamint az Olasz Labdarúgó-szövetség és a Serie A egységes annak érdekében, hogy megakadályozzák az általuk cinikusnak nevezett projektet. Szerintük az néhány klub önös érdekén alapszik pont akkor, amikor a társadalomnak minden eddiginél nagyobb szüksége lenne a szolidaritásra.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetségek, és a kontinentális szövetségek korábban bejelentették, egy esetleges szuperliga projektben résztvevő klubokat eltiltanak minden hazai, európai vagy világméretű versenyen való részvételtől, a játékosaiktól pedig megtagadják a nemzeti csapatokban való szereplést.

A FIFA elnöke, Gianni Infantino azzal fenyegette meg a szuperligához csatlakozó csapatokat, hogy játékosaik nem vehetnek rész a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon. Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson úgy véli, hogy a tervek „rendkívül károsak a futball számára”. Emmanuel Macron francia elnök is kritizálta a Szuperliga életre hívását.

szuperliga
UEFA

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.