Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

A bajnoktól szenvedett vereséget a TSC

2019.10.30
20:27
2019.10.31
16:41
Forrás
Pannon RTV
3:1-re kikapott a TSC a Crvena Zvezdától a szerbiai labdarúgó Szuperliga 14. fordulójában. A szerda délutáni mérkőzésen a topolyaiak nem adták könnyen magukat a tavalyi bajnok otthonában.

A Crvena Zvezda vezető találatát Tomané szerezte az első félidő 13-ik percében. az első félidőben szerezte meg az első gólt. A portugál légiós fejjel vette be a topolyaiak kapuját. A TSC ezt követően visszahúzódott, ezért a belgrádiak előtt nagyobb volt a terület és több ígéretes helyzetet is kialakítottak. A mérkőzés 44-ik percében a Zvezda támadott, a topolyaiak védője Grabež menteni akart, de rosszul ért a labdába és saját góljába juttatta a labdát. Így a félidő végén a piros fehérek már két gólos előnnyel mehettek a pihenőre.

Pannon RTV/Bognár Róbert

A topolyaiak a második félidőben már sokkal bátrabban játszottak. A mérkőzés 63-dik percében váratlan fordulat következett be: Jandernek, a Crvena zvezda játékosának egy topolyai támadás közepette sikerült egy remek gólt rúgnia. A szépséghibája csak az volt, hogy a saját kapujába talált be. A Zvezda előnye így egy gólosra csökkent. A mérkőzés 3:1-es végeredményét a 78. percben Simić állította be.

Vladan Milojević a Crvena Zvezda edzője kiemelte: „Egy kicsit féltünk a mérkőzéstől, mivel a Marakana olyan terep, ahol dominálnunk kell, és mindenki elvárja tőlünk, hogy erős nyomást gyakoroljunk az ellenfélre. Mindent összevetve ez egy jó mérkőzés volt.”

Tizenhárom mérkőzés után a Crvena Zvezda 36 ponttal továbbra is vezeti a táblázatot, az újonc TSC, amely egy mérkőzéssel többet játszott huszonöt ponttal a táblázat ötödik helyén áll a szerb Szuperligában.

Szabó Zoltán, edző, TSC: „Elégedetlen vagyok az első félidővel, amikor két nagyon könnyű gólt kaptunk. Mintha egy kicsit megijedtünk volna a Zvezdától. A második félidőben azonban ezt már kijavítottuk és szerintem sokkal jobban játszottunk.”

Szabó Zoltán szerint a topolyaiak a vereséget követően nem veszítették el az önbizalmukat és lázasan készülnek a hétvégére, amikor is a niši Radnički csapatával mérik össze tudásukat a zentai városi stadionban.

TSC Labdarúgóklub
Crvena zvezda
Belgrád

Most

15:34, Frissítve: 15:40

A héten +6 és +4 dinár

6 dinárral kell többet fizetni mától a dízelért és 4-gyel többet a benzinért Szerbiában - közzétették az elkövetkező egy hétben érvényes üzemanyagárakat.
15:15

Könnyed nyári dallamok

Könnyed, nyári dallamok csendültek fel a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus előadásában csütörtök este. Az évadzáró hangversenyen a népdaloktól kezdve a komolyabb művekig minden hallható volt.
14:39, Frissítve: 15:25

Mi a manó?

Rózsa Éva szegedi biológus és fotográfus Mi a manó? címet viselő kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők Ada napja alkalmából a helyi könyvtár kiállítótermében.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.