Ugrás a tartalomra

Bronzérmet szerzett a magyar csapat a vívó-világbajnokságon

2018.07.25
13:41
2024.03.19
08:41
Forrás
MTI
Bronzérmet szerzett a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar kardcsapat szerdán a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

A magyarok kedden a 16 között 45-34-re verték a japánokat, majd a verseny szerdai folytatását is jól kezdték, 45-43-ra nyertek a németek ellen. Az elődöntőben viszont 45-42-re kikaptak az olaszoktól, akiket bő egy hónapja legyőztek az újvidéki Európa-bajnokság döntőjében. A harmadik helyet a magyar csapat magabiztos vívással harcolta ki: 45-36-ra bizonyult jobbnak Georgia válogatottjánál.

Közben egy sima és egy nagyon szoros győzelemmel negyeddöntőbe jutott a férfi párbajtőr-válogatott. Csütörtökön a magyarok ellenfele az elődöntőért a Koreai Köztársaság együttese lesz. A Berta Dániel, Rédli András, Bányai Zsombor trió a finneket 22 tussal verte, a japánokkal viszont igencsak megküzdött: a fordulatos összecsapáson egyetlen találattal bizonyult jobbnak ázsiai ellenfelénél. Peterdi András nem vívott.

Szerdán a női tőrözők is elkezdték a versenyüket. A Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra összeállítású válogatott a thaiföldiek elleni könnyed sikerrel kezdett, a nyolcaddöntőben viszont kikapott a kanadaiaktól, így az alsó ágon folytatja a szereplését, még szerdán.

vívás
kard
magyar

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.