Ugrás a tartalomra

Dakar: Nem volt egyszerű az ötödik nap, de Saghmeister és Gyenes is teljesítette az etapot

2021.01.08
08:07
2021.01.08
15:34
Forrás
Pannon RTV
A Rijád-Ál Kászuma közötti szakasz első felében két komoly baleset is volt, egy motoros és egy autós volt kénytelen feladni a versenyt sérülés miatt. Gyenes Emánuel és Saghmeister Gábor sikeresen teljesítették a több mint 450 kilométeres távot.

Gyenes Emánuel, motorversenyző, Románia: „Egy nehéz nap volt. Egész a 330-as kilométerig jó tempóm volt. Odáig gyors szakasz volt köves, földes úton. Volt egy pár dűne, de azok könnyűek voltak. A 330-as kilométertől a végéig, 126 kilométeren keresztül tiszta homok következett. Nagyon nehéz volt. Odáig a malle motorosok előtt voltam, de a dűnékben megfogtak mind a hárman és nem is tudtam velük tartani a tempót. Hiába próbáltam velük menni, de nem tudtam.”

Saghmeister Gábor számára nem a terv szerint alakult az átlagsebessége a pályán, így sötétedés után ért célba.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Korán reggel indultunk. Már nyolc órakor motoron voltam. Pontosan 8 óra 16 perckor indultam el a gyorsasági szakaszon. Az első 25 kilométer után eltévedtünk. 20 motor bolyongott, cikáztak jobbra, balra. Kétszer-háromszor is eltévedtünk. Amikor utolértek bennünket az autósok segítségünkre voltak a profi navigátorok. Így már könnyebb volt, mert ugyanazon a nyomtávon megyünk, mint az autók és a kamionok. Megértem azt is, hogy a dűnéken sötétben tudtam motorozni. Összejött, beértem a célba. Nagyon boldog vagyok. Nagyon kimerítő, de amikor a célba beérek, mindezt elfelejtem és örülök, hogy itt lehetek.”

Az autósok mezőnyében Szalay Balázsnak és Bunkoci Lászlónak ismét gondja akadt az Opellel, de sikerült végül az 51.helyen a célba érniük. A kamionosok között Fazekas Károlyék ezt a szakaszt a 15. helyen zárták.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.