Ugrás a tartalomra

Dakar-rali: a nehéz terep ellenére jól teljesítettek a magyar versenyzők

2018.01.09
13:23
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Nagyon nehéz napon vannak túl a Dakar-rali versenyzői. A dél-amerikai homokdűnékben sokan feladták a küzdelmet, a magyar érintettségű pilóták azonban sikerrel vették az etapot.

A Dakar-rali harmadik szakasza sem múlt el óriási bukások nélkül. A dűnék között ezúttal Saghmeister Gábornak sem ment könnyen. A szabadkai motoros azonban ennek ellenére is sikeresen célba ért. Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Amióta itt vagyok Dél-Amerikában, az összes Dakaron ez volt a legnehezebb három nap. Első három nap. Voltak máskor is nehéz napok, de hogy az első három nap ilyen kemény legyen, arra én sem számítottam. Jól érzem magam, amikor kemény a rali, mert az az igazi Dakar, amikor van helyzetmegoldás. Ezért is járok ki a Dakarra. Van kínlódás és van szenvedés. A Dakar erről szól.”

A harmadik etapot Gyenes Emanul és Dési János is sikeresen vette. Dési János, motorversenyző, Magyarország: „Az az igazság, hogy bele kell egy kicsit rázódni. Ha az ember már megy pár napja, akkor rááll a szervezete, és mint a robot, úgy csinálja. Láttam már ennél is sokkal nehezebb napokat, amikor tényleg a túlélés volt a cél. Na, akkor igazán megkérdőjelezi az ember az egészet.”

A motorosok mezőnyében három nap után a brit Sunderland vezet. Gyenes a 33., Dési a 98., Saghmeister pedig a 111. helyen áll. Az autósoknál a francia Petterhansel áll az élen, Szalay Balázsék a 64. pozíciót foglalják el.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
motorversenyző
Szerbia
Dési János
Magyarország:

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.