Ugrás a tartalomra

Đoković karanténban, hétfőn döntenek a sorsáról

2022.01.06
15:44
2022.01.06
18:42
Forrás
Pannon RTV
Egyre bonyolódik Novak Đoković ügye. Tegnap érkezett meg Ausztráliába, azonban nem engedték be az országba. Hétfőig szállodai karanténban van, akkor döntenek az ügyében. A sportoló szimpatizánsai Ausztráliában és Belgrádban is tüntetnek.

A Đoković-botránytól hangos a világsajtó. A szerb teniszezőt nem engedik be az országba az ausztrál hatóságok, most hotelkaranténban várja, hogy döntsenek a sorsáról. A világelső teniszező nem hajlandó arról nyilatkozni, felvette-e a koronavírus elleni védőoltást, és azt sem tudja bizonyítani, hogy egészségügyi okok miatt kell tartózkodnia a vakcinától. Az üggyel kapcsolatban a szerb sportoló családja és Aleksandar Vučić államfő is megszólalt.

A szerb teniszező szerdán érkezett meg a melbourne-i repülőtérre, hogy később részt vegyen az ottani, január 17-én kezdődő nyílt teniszbajnokságon.

A szigetországba tilos a belépés az oltatlanok számára. A torna szervezői azonban a korábbi hírek szerint akut egészségi problémájára hivatkozva külön egedélyt adtak Đokovićnak, így ő elvileg oltás nélkül is teniszezhet. Ez az engedély azonban nem volt elég a beutazáshoz. Đokovićot előbb órákon át egy különszobában tartották a repülőtéren, majd egy hotelba szállították, ahol általában a vízum nélküli, kitoloncolt polgárokat szállásolják el.

Az esettel kapcsolatban Novak Đoković családja sajtótájékoztatót tartott, ahol a szerb teniszező édesapja egyebek mellett azt mondta, hogy fiát térdre akarják kényszeríteni, ez azonban őt nem fogja megtörni, hiszen a világ legjobb sportolójáról van szó.

Srđan Đoković: „Jézust keresztre feszítették és sok mindent csináltak vele, de ő kibírta és továbbra is köztünk él. Most Novakot is ugyanígy próbálják keresztre feszíteni, megalázni és térdre kényszeríteni.”

A problémába ütköző Novak Đoković Aleksandar Vučićtyal is egyeztetett. A szerb elnök az üggyel kapcsolatban a sajtónak azt nyilatkozta, az állam feladata, hogy az ország polgárainak érdekét védje.

„Éjjel és reggel is beszéltem Novak Đokovićtyal. Nikola Selaković jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik, Vladimir Marić pedig éjjel és reggel is felhívta az ausztrál nagykövetet. Az egyeztetések alapján pedig Ana Brnabić is telefonon egyeztet egy illetékes hölggyel, akinek a nevét nem tudom. Tőle csak annyit kér, hogy az ausztrál bíróság hétfői végleges döntéséig Novak Đokovićnak engedjék meg, hogy elhagyja ezt a rossz hírű hotelt, a szó legszűkebb érdekében, helyette egy házban legyen, ahol tud mozogni és készülhet a tornára.”

Novak Đoković ügyében döntést hétfőre ígértek, a sportoló ügyvédjei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a szerb teniszező indulhasson az Australian Openen, amelyet korábban már kilencszer is megnyert.

Belgrádban pedig ma tüntetettek is Novak Đoković szimpatizánsai. Az eseményt a szerb világelső családja szervezte, a parlament épülete előtt. A békés tüntetés 15 órakor kezdődött, célja pedig az volt, hogy a résztvevők támogatásukról biztosítsák az Ausztráliában karanténba került teniszezőt, akinek vízumát az ottani hatóságok érvénytelenítették és a sportolót valószínűleg kiutasítják az országból. A belgrádi tüntetésen nagyjából ezer ember vett részt. A szervezők pedig holnap délutánra újabb békés demonstrációt terveznek a szerb fővárosban.

Novak Đoković
Ausztrália
koronavírus
karantén
vízum
tenisz

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.