Ugrás a tartalomra
Panon RTV/Szarapka Szabolcs

Döntetlennel kezdte az idei szezont a TSC

2020-08-01
10:00
2020-08-01
15:33
Forrás
Pannon RTV
Szabó Zoltán együttese azt az újvidéki Vojvodinát fogadta, amely a TSC-hez hasonlóan szintén ott lesz az Európa liga selejtezőjében.

2:2-es döntetlennel kezdte az idei szezont a Topolya labdarúgó csapata a szerb Szuperligában. Szabó Zoltán együttese azt az újvidéki Vojvodinát fogadta, amely a TSC-hez hasonlóan szintén ott lesz az Európa liga selejtezőben.

A vajdasági derbit a hazai pályán játszó TSC kezdte jobban. Lukić a 25. percben egy kezezés után megítélt büntetőt ugyan elrontott, de a kipattanót végül gólra váltotta. Az újvidéki csapat 10 perc elteltével egyenlíteni tudott. Az első félidőben több gól már nem született. A második játékrészt Varga öngólja nyitotta, amellyel már a vendégek vezettek. A TSC azonban mindent megtett, hogy megőrizze hazai veretlenségét, amely már két éve tart. Végül Szilágyi 79. percben szerzett góljával ez sikerült is. A TSC és a Vojvodina mérkőzése 2:2-es döntetlennel zárult.

Szabó Zoltán, vezetőedző, TSC: „Amikor az első fordulóban az ellenfél 1:0-ról  2:1-re fordít, akkor hajtani kell az eredményért. Sikerült is kiegyenlíteni 2:2-re. A végén volt még két helyzetünk is, de nem sikerült győzni. A Vojvodina egy nagy klub, egy jó csapat. Tavaly kupát nyertek és harmadikak lettek a bajnokságban. A Vojvodina ellen nem rossz egy döntetlen, habár mi mindig a győzelemre törekszünk, de egy szezonkezdésre jó. Látszik, hogy mi  és a Vojvodina sem tudja még hozni az igazi formáját.”

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a vendégeket irányító Nenad Lalatović konkrétumokról ugyan nem beszélt, de véleménye szerint csapata ilyen körülmények között nehezen tud teljesíteni: „Valahol most már védelmet kell, hogy élvezzünk. Nem lehet így, hogy mindig csak hallgatunk. Majd a vezetőség tagjai beszélnek, nekik kell beszélniük. Mi vagyunk a nagy Vojvodina, a legnagyobb klub Szerbia északi részén, de a legkisebbnek esünk ki, mert sehol sem élvezünk védelmet, bizonyos dolgoknak vagyunk kitéve. A játékosaimnak pedig így nem könnyű játszaniuk.”

A Szuperliga következő fordulójában a TSC a belgrádi Rad vendége lesz, a Vojvodina pedig a szintén fővárosi Čukarički együttesét látja vendégül.

foci
TSC
Szuperliga

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.