Ugrás a tartalomra

Fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság Belgrádban

2017.03.03
19:07
A belgrádi Kombank Aréna ad otthont a március 3-tól 5-ig tartó fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságnak
A belgrádi Kombank Aréna ad otthont a március 3-tól 5-ig tartó fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságnak. A versenysorozatot Svein Arne Hansen nyitotta meg. Az Európai Atlétikai Szövetség elnöke szerint megtiszteltetés, hogy a szerb főváros adhat otthont az 34. EB-nek, mivel Szerbiának jelentős tapasztalata van a sportesemények megszervezésében. Veselin Jevrosimović, a Szerbiai Atlétikai Szövetség elnöke szerint a sportolók példaképként szolgálnak a fiatalok számára és sikereik Szerbiát a világ sporttérképére helyezik. Az első versenynap már eredményeket is hozott a házigazdának. Amelia Terzić országos csúccsal jutott az 1500 méteres síkfutás döntőjébe, Lazar Anić pedig távolugrásban versenyezhet az aranyért. A cseh Denisa Rosolova viszont megsérült az első versenynapon. Az esést követően orvosi segítséget kapott a helyszínen majd kórházba szállították. Márton Anita pedig megvédte címét női súlylökésben. Az olimpiai bronzérmes Márton simán nyerte meg a versenyt a világ idei legjobb eredményével, 19,28 méterrel, melyet a hatodik, utolsó sorozatban ért el, de már előtte is fölényesen vezetett. A 28 éves dobó mindössze öt centire maradt el országos csúcsától, amivel ezüstérmes lett a tavalyi fedett vb-n. Márton Anita ezzel a fedettpályás Eb-k történetének legeredményesebb magyar női versenyzőjévé lépett elő, megelőzve a magasugró Mátay Andreát, aki egy-egy arany- és ezüstérmet nyert. (RTS, Beta, MTI, kép: FoNet) Mesto: Beograd Datum: 03.03.2017 Dogadjaj: SPORT/ATLETIKA - kvalifikacije za žene u bacanju kugle na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani (European Athletics Indoor Championships), koje se od 3. do 5. marta održava u Beogradu Licnosti: Anita Marton (Maðarska)
Belgrád
fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság
Márton Anita

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.