Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Fellobbant a téli olimpia lángja

2021.10.18
11:35
2021.10.18
11:42
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, origo.hu
Meggyújtották a jövő februári téli olimpia lángját, az ötkarikás játékok szülőhelyén, a görögországi Olümpiában - jelentette be az illetékes görög minisztérium.
Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

A tüzet holnap, a koronavírus-járvány kiváltotta korlátozások miatt ugyancsak nézők nélküli hivatalos ünnepség keretében adják át a kínai delegációnak Athénban.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

A ceremónián legfeljebb kétszáz akkreditált személy lehet majd jelen a két ország nemzeti ötkarikás szervezete, illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviseletében.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Az olimpiai lángot ezután egy speciális charterjárat szállítja a görög főváros nemzetközi repülőteréről a kínai fővárosba.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

A téli olimpiai játékokat 2022. február 4-e és 20-a között tartják Pekingben.

olimpia
téli olimpia
Görögország

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű