Ugrás a tartalomra

Ha a magyarok begyűjtik a három pontot, bebetonozzák helyüket az Eb-n

2023.10.17
07:53
2023.10.17
12:37
Forrás
hirado.hu
A magyar labdarúgó-válogatott a kijutás reményében lép pályára Litvánia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában.

Marco Rossi csapata olyat tehet, amire 1986 óta nem volt példa. Ha a magyar nemzeti tizenegy begyűjti a három pontot, akkor bebiztosítják helyüket a németországi kontinenstornán. Döntetlen és vereség esetén is kijuthatnak, de ahhoz már némi segítség is szükségeltetik a csoport másik találkozóján. Ha este a szerbek nem szereznek több pontot Montenegró ellen, akkor az egymás elleni eredmények miatt már nem tudják megelőzni a magyar csapatot, amely így biztos kijutóvá válna.

Szerbia-Montenegró együttesével csap össze, ugyan a szerbek két ponttal a montenegróiak előtt állnak, de eggyel több meccset játszottak, azaz csak győzelemmel kerülnének lépéselőnybe. Döntetlen esetén már nem saját kezükben lenne a sorsuk, mert a rivális két győzelem esetén a novemberi dupla fordulóban megelőzné Szerbiát, amely akkor egyszer szabadnapos lesz.

Mindkét mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.

Őt magyar konzul is jelen lesz a Magyarország-Litvánia futballmeccs helyszínén - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető arról számolt be, hogy eljött a mérkőzés napja, amelyen végleg eldőlhet az, amit szívünk mélyén már most eldőltnek érzünk. Az biztos, hogy a szurkolókon nem fog múlni, hiszen mind az 1500 vendégjegyet megvásárolták – mondta, hozzáfűzve, hogy az érintettek alapvetően egyénileg utaznak a balti országba. Azt kérem mindenkitől, hogy vigyázzanak magukra, és ha bármifajta ügyes-bajos dolguk akad, akkor forduljanak bizalommal azon öt konzul kollégám egyikéhez, akik már a helyszínen vannak – emelte ki. Az Országos Rendőr-főkapitányság is küldött ki rendőröket, akik a magyar szurkolókkal együtt ott lesznek a stadionban annak érdekében, hogy ne legyen baj. Mindenkinek jó szurkolást és természetesen magyar győzelmet kívánok! – zárta sorait Szijjártó.

Magyarország
Litvánia
labdarúgó
Európa-bajnokság
selejtező
Szijjártó Péter

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.