Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ifjú focisták képességfelmérését végezték Hajdújáráson

2021.10.26
16:38
2021.10.26
18:01
Forrás
Pannon RTV
Többnapos tábort tartanak a magyarországi Bordány Sportkör labdarúgói számára Hajdújáráson. Az U13-as és U17-es korosztály focistái edzői tanfolyamon, valamint egy, az egészséges táplálkozásról szóló előadáson is részt vehettek.

Ma képességfelmérést végeztek, amelyen az FK Vinogradar fiatal tehetségei is ott voltak. A program egy IPA-pályázat keretében valósulhatott meg.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Testösszetételt elemeztek és magasságot mértek a szakemberek a képességfelmérés részeként. Karácsonyi Dániel, a Bordány Sportkör játékosa leginkább a hajlékonysági teszttől tartott: „Szerintem jó kondícióban vagyok, mivel heti öt edzésünk van, úgyhogy csak jókat várok. A hajlékonyságom nem a legjobb, de jó lesz szerintem.”

Bátori Denisz, az FK Vinogradar játékosa elmondta, nagyon fontosak számára a rendszeres edzések: „Bent megmérnek bennünket, kint is lesznek teljesítményfelmérések, játékok. Kíváncsi vagyok, hogy fejlesztettem magam ebben az elmúlt egy, másfél évben.”

A képességfelmérésen összesen 35 fiatal labdarúgót vizsgáltak - mondta el Tešić Ervin, a hajdújárási Vinogradar labdarúgóklub edzője.

„A mai nap folyamán, délelőtt városnézést tartottunk a gyerekeknek, Palicson és Szabadkán. Meglátogattuk a zsinagógát, illetve a városházát is. Most pedig készülnek a fiúk és a szakemberek. Méréseket végeznek majd. Bent egyéni kondíciófelmérések lesznek. Az első részben a teremben, majd kint a pályán.”

A programok szerdán is folytatódnak, ugyanis az U13-as korosztály egy labdarúgótornán mérheti össze tudását.

Hajdújárás
futball
labdarúgás
U13
U17
Tešić Ervin
Vinogradar

Most

13:56, Frissítve: 14:04

A bővítés a jövő kulcsa?

Az Európai Unió bővítési politikája, a nyugat-balkáni országok uniós csatalakozása, továbbá a migráció problémájának megoldása is napirenden szerepelt a tegnapi A bővítés a jövő kulcsa? elnevezésű konferencián Budapesten.
12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű