Ugrás a tartalomra

Íjászattal ismerkedtek sérült fiatalok Horgoson

2019.09.14
16:12
2019.09.14
19:58
Forrás
Pannon RTV
Sérült fiatalok, főként vakok és látáskárosultak ismerkedhettek az íjászattal egy Horgoshoz közeli tanyán.

Ők a legérzékenyebb csoport Szerbiában - emelte ki Radovan Nikolić. A nemzetközi képesítésű paraíjászati edző szerint külön kihívást jelent vak és gyengénlátó személyekkel edzeni ezt az egyébként is nehéz sportot.

A mostani edzésen olyan kezdők vettek részt, akik soha életükben nem fogtak még íjat a kezükbe, köztük a szabadkai Kolevka felnőttek otthonának fiataljai. Volt köztük egy kéz nélkül született fiatalember is, aki a lába segítségével lőtte ki a nyilakat.

Radovan Nikolić, edző: „A paraíjászat egy terápiás diszciplína, és csak utána sport. Ez azt jelenti, hogy ennek keretében ők már a rekreációs részében el tudják ezt sajátítani, aztán pedig kifejlődik belőlük akár egy gigantikus sportoló is. Ezt már bebizonyítottuk, itt van például Dejana Bačko, aki idén júliusban a világkupán nyolcadik helyen végzett paraíjászatban. Ő pedig éppen a szabadkai Kolevka védence.”

Horgos
íjászat
Radovan Nikolić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.