Ugrás a tartalomra

Ismét megméretteti magát a Dakar-ralin Saghmeister Gábor

2020.12.24
15:08
2020.12.24
16:52
Forrás
Pannon RTV
Szaúd-Arábia megerősítette, hogy januárban megrendezi a hagyományos Dakar-ralit, annak ellenére is, hogy az arab ország vasárnap felfüggesztette nemzetközi járatait a koronavírus több országban észlelt mutációja miatt.

Szerdán megérkeztek a repülőjegyek Saghmeister Gábor motoroshoz is, aki már szombaton indul a közel-keleti országba. A Dakar főszervezői a járványügyi helyzetre való tekintettel csak charter járatokat indítanak, más módon nem tudnak a versenyzők belépni Szaúd-Arábiába. A jegyeket is kizárólag a rangos verseny főszervezőin keresztül lehetett megvásárolni - magyarázta a motoros. Saghmeister Gábor elmondta, szigorú szabályokat kell betartani és idén az újságírók nem hagyhatják el a Dakar tábort sem. A szerbiai versenyző minden szigorítás ellenére örül, hogy tizennegyedszer is próbára teheti magát és bizakodó a versenyt illetően.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Kilencszer értem eddig a Dakaron célba, nagyon szeretnék tizedik alkalommal beérni a Dakarnak a céljába. Top 15 az én kategóriámban, tehát abban a kategóriában, amiben én indulok, kizárólag csak magamra számíthatok. Szerelő nélküli kategóriáról beszélünk, ami azt jelenti, hogy amikor beérkezek a célba minden este a Dakaron akkor saját magamnak szerelem a gumit, az olajat, cserélem a szűrőket, a komplett motorkarbantartást én végzem.”

Dakar
Dakar-rali
Saghmeister Gábor

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.