Ugrás a tartalomra

Ismét szimpátia tüntetést tartottak Belgrádban

2022.01.07
16:40
2022.01.07
17:06
Forrás
Pannon RTV
Nem csillapodik a Novak Đoković-ügy. A szerb teniszező az ortodox karácsonyt is annak a hotelnek a szobájában töltötte, ahová az ausztrál hatóság emberei karanténba helyezték, érvénytelen beutazási vízuma miatt.

Támogatásukról biztosítják a világklasszist, akik karanténban kénytelen maradni Ausztráliában, mert nem hajlandó igazolni, beoltották-e a koronavírus ellen vagy sem. Ausztráliába nem léphetnek be oltatlan személyek. Đoković támogatói tegnap is összegyűltek, és ma, az ortodox karácsony napján is ezt teszik. Novak Đoković Facebook-oldalán azt írta, köszöni a támogatást családjának és mindenkinek Szerbiában és szerte a világon.

Novak Đokovićot éltették a tüntetők Belgrádban az ortodox karácsony napján. A demonstrációt ezúttal is a szerb világsztár családja szervezte. Az esemény résztvevői elítélik azt a bánásmódot, amit az ausztrál hatóságok alkalmaznak kedvencükkel szemben.

Mint ismeretes Đoković szerdán érkezett meg a melbourne-i repülőtérre, hogy később részt vegyen az ottani, január 17-én kezdődő nyílt teniszbajnokságon. A szigetországba viszont tilos a belépés az oltatlanok számára. A torna szervezői azonban a hírek szerint akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak Đokovićnak, így ő elvileg oltás nélkül is teniszezhetne. Ez az engedély azonban nem volt elég a beutazáshoz. A szerb játékost előbb órákon át egy különszobában tartották a repülőtéren, majd egy hotelba szállították, ahol általában a vízum nélküli, kitoloncolt polgárokat szállásolják el.

Đoković az ortodox karácsonyt is ott töltötte. Az őt támogató embereknek pedig a közösségi médiában üzent. Köszönet a családomnak, Szerbiának és a világ minden pontján élő embernek, akik támogatnak engem. Hálás vagyok a jó Istennek az egészségért - írta a szerb világelső.

A szerb teniszező ügyét az ausztrál belügyminiszter is kommentálta. Bármikor távozhat, amikor szeretne és a határőrség még segítene is neki ebben - fogalmazott Karen Andrews.

A szerb államvezetés viszont kiáll Đoković mellett. Aleksandar Vučić szerb elnök az üggyel kapcsolatban csütörtökön a sajtónak azt nyilatkozta, az állam feladata, hogy az ország polgárainak érdekét védje.

Novak Đoković ügyében döntést hétfőre ígértek, a sportoló ügyvédjei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a szerb teniszező indulhasson az Australian Openen, amelyet korábban már kilencszer is megnyert.

Novak Đoković

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.