Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Járjuk körbe a Vajdasági Birkózóakadémiát!

2021.07.22
12:39
2021.07.22
16:56
Forrás
Pannon RTV
Az épületbe bő egy hónap múlva már az első generációs akadémisták is beköltözhetnek. A felszerelések és eszközök színvonalas oktatást biztosítanak Magyarkanizsán.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A sportlétesítmény a magyarkanizsai Népkert közelében helyezkedik el, az épület 2930 négyzetméternyi hasznos területtel rendelkezik. Legnagyobb részét a sportcsarnok teszi ki a csaknem 800 négyzetméteres területével. Itt egyszerre akár 6 birkózószőnyegen is lehet egyszerre edzeni.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány: „Körülbelül 80-100 gyerek vagy fiatal tud egyszerre részt venni. Ezek akkor fognak történni, amikor edzőtáborozások időszaka van, hiszen a kollégisták létszáma a bejárókkal együtt 40 körül lesz, tehát úgy tervezzük, hogy a mindennapi feladatok elvégzéséhez három birkózószőnyeget fogunk elhelyezni.”

Az akadémián belül egy relaxációs medence és egy szauna is a fiatalok rendelkezésére áll. Ami a felkészülési részt illeti, egy edzőtermet is kialakítottak, korszerű gépekkel és felszereléssel.

„Azon leszünk, hogy amikor a kanizsai birkózó csapat is ideköltözik, hiszen nekünk is van különböző felszerelésünk, ami az erő fejlesztését szolgálja, azokat mind idehozzuk és még szélesebb lesz a skálája a szerelésnek. Várjuk a Világszövetség által beígért segítséget, amellyel egy speciális programot fogunk vásárolni, az különböző babákból, zsákokból, gumiszalagokból áll.”

Az épület kollégiumi részének zömében háromágyas szobák várják a leendő bentlakókat. A szobák mindegyikéhez fürdőszoba is tartozik. A kollégisták az akadémia 100 személyes éttermében étkezhetnek.

„A szállás rész, a kollégium rész 50 ágyat foglal magába, öltözőket természetesen, egyrészt azért, hogy a kanizsai gyerekek, a bejáró akadémia tagok vagy a környező klubokból ide jövő birkózó gyerekek tudjanak normális körülmények között öltözni, utána pedig megfürödni.”

Az épületen belül ezen kívül helyet kap még több irodahelyiség, valamint konferenciaterem is. A tervek szerint a közeljövőben egy kültéri fitness-parkot is kialakítanak az akadémia területén.

Vajdasági Birkózóakadémia
Magyarkanizsa
birkózó
Bálint Zoltán
ügyvezető
Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 12:23

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű