Ugrás a tartalomra

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

2022.01.24
22:14
Forrás
MTI
Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.

A montenegróiak eleinte létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, 4-3-ra vezettek, ezután viszont egyre többet hibáztak és öt perccel később már háromgólos hátrányba voltak. Ráadásul ekkor piros lap miatt elveszítették a csapatkapitányukat: Vasko Sevaljević védekezés közben megütötte Nikola Karabatić arcát, ezért zárták ki. Csakhamar a franciák is megfogyatkoztak Vincent Gerard piros lapja miatt.

Az olimpiai bajnok ekkor még nem tudott megnyugtató előnybe kerülni, sőt, a meccs negyedénél támadásban megtorpant, ez rossz lövésekben és eladott labdákban mutatkozott meg. Montenegró egyenlített, majd a franciák az egyre javuló védekezésükre alapozva újra lendületbe kerültek és a szünetben négy góllal jobban álltak.

A francia csapat a második félidő első tíz percében rendkívül összeszedett játékkal döntötte el a találkozót, nyolc góllal elhúzott, és a folytatásban sem hasonlított a játék képe az első félidőben látottakhoz.

A franciáknál Dika Mem, a túloldalon Miloš Vujović volt a legeredményesebb játékos hét-hét góllal. A kapusok közül Wesley Pardin nyolc, Nebojša Simić 12 védéssel zárt.

A középdöntő-csoportokból az első és a második helyezettek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Férfi kézilabda Eb 2022
Franciaország
Montenegró

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.