Ugrás a tartalomra

Komoly kihívás, ugyanakkor boldogság is

2022.06.05
14:16
2022.06.05
15:28
Forrás
Pannon RTV
Szombaton délben rajtolt el a 16. Nemzetközi Ultramaraton Palicson, a verseny vasárnap délben zárult.

Öt kategóriában versenyzett több mint 50 sportoló: 6 órás, 12 órás és 24 órás, továbbá 50 és 100 kilométeres távokon. A 12 órás versenyben a férfiak mezőnyében új országos csúcs született.

A párás idő nem kedvezett a futóknak. Késő este és az éjszaka folyamán frissültek fel a versenyzők, amikor alábbhagyott a meleg. Vasárnap reggel hat órakor indult az utolsó futam. A mindössze 11 éves Kádár Lara, a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Klub versenyzője rátriplázott: „Női hatórásban első lettem, a 19 éves korig is első lettem, és az összesítettben, a hatórásban harmadik lettem.”

Hazai siker született a 24 órás női maratonban is. Ksenija Bubnjević 177 kilométerrel lett az első: „A szombati nap volt fárasztó. 14 és 18 óra között pokoli hőség volt. Mindannyian vizeztük magunkat, és szó szerint a túlélésért küzdöttünk. Ahogy leszállt az éj, mindenki felfrissült, és jobban futott, akkor sikerült előnyre szert tenni.”

A 48 éves pancsovai Mihal Šulja első lett 100 kilométeren és új országos csúcsot döntött a férfiak 12 órás maratonfutásában is, több mint 151 lefutott kilométerrel:
„- Hogy érzed magad?
- Boldogan. Azért is futok. Azért futok 20 éve. Lehet, kifáradtam, mint a ló, de jó ez.
- Nehéz volt? A párás levegő miatt?
- Nagyon.”

Komoly kihívásokkal néztek szembe az idei futóverseny szervezői és részvevői is.

Jánosi Elvira, szervező: „Nagyon meleg volt, 35 fokban kezdtek futni a futók, éjjel nem volt a pályán áram, több mint egy óra hosszat sötétben futottak. Nem jött a masszőrünk, mert eltörte a lábát, a másik gyomorrontást kapott. Tehát így indult, és mindig volt egy kis bökkenő. Viszont a futók, én csak megköszönni tudom nekik, hogy maximálisan hozták a formájukat, sőt új országos csúcs is született, a kicsiktől a legidősebbekig mindannyian gyönyörűen futottak.”

Idén Horvátországból, Szlovéniából, Montenegróból, Bosznia-Hercegovinából, Csehországból, Svájcból, Magyarországról, Romániából, sőt az Amerikai Egyesült Államokbeli Chicagóból is érkeztek résztvevők.

ultramaraton
Nemzetközi Ultramaraton
Palics
Paligo Palus Ultramaraton Klub
Jánosi Elvira

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.