Ugrás a tartalomra

Lesznek-e nézők az olimpián?

2021.03.01
12:52
2021.03.01
12:57
Forrás
MTI
Hasimoto Szeiko, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezetője amellett érvelt, hogy legyenek nézők a nyári ötkarikás játékok versenyein.

A korábbi olimpiaügyi miniszter úgy véli, hogy a szurkolóknak legalább korlátozott számban meg kell engedni a részvételt a tavalyról idénre halasztott olimpián és paralimpián. "Üres lelátók esetén a sportolók okkal csodálkoznának, hogy miért nincsenek szurkolók, miközben más versenyekre beengedik a nézőket" - idézte az Aszahi Simbun című újság Hasimotót, aki február elején vette át a szervezőbizottság irányítását, miután elődje szexistának minősített kijelentései miatt távozni kényszerült a posztról. Hasimoto mielőbbi döntést sürgetett, rámutatva, hogy a kérdés megoldása már csupán a belépők árusítása és a szállodai helyek értékesítése miatt sem igen tűr halasztást.
 

A Kyodo News hírügynökség szerint a japán házigazdák és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) képviselői várhatóan a jövő héten vitatják meg, hogy engedélyezzék-e nézők jelenlétét az ötkarikás játékokon a koronavírus-járvány körülményei közepette. Thomas Bach, a NOB elnöke a múlt héten azt mondta, áprilisban vagy májusban lehet döntést hozni az ügyben. Az ötkarikás kérdésekben bennfentes insidethegames.biz úgy tudja, hogy eddig körülbelül 4,48 millió belépőt adtak el az olimpiára, és 970 ezret a paralimpiai játékokra a hivatalos jegyértékesítő weboldalon keresztül, illetve különböző sorsolások révén, miközben 810 ezer japán jegytulajdonos kérte pénze visszatérítését decemberben.
 

A tokiói olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig tart a paralimpia.

olimpia
Olimpiai Játékok
nyári olimpiai játékok
nyári olimpia
tokiói olimpia
Tokió 2020
koronavírus
koronavírus-járvány
néző
nézők nélkül

Most

16:29, Frissítve: 16:43

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:45, Frissítve: 16:04

Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon

Extrém és ultramaraton. Hatvan kilométeres közép- vagy harminc-egynéhány kilométeres rövid távú, nyugat, dél vagy éppen kelet irányba tartó távok.
Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.