Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyar színekben Szabó Szebasztián zentai úszó - A Pannon RTV exkluzív interjúja

2019.10.03
13:25
2019.10.03
18:26
Forrás
Pannon RTV
Szabó Szebasztián exkluzív interjút adott a Pannon RTV-nek Budapestről.

Magyar színekben versenyezhet Szabó Szebasztián Európa-bajnoki bronzérmes vajdasági magyar sportoló. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a Magyar Olimpiai Bizottságnak küldött levelében nemzetiségi okokra hivatkozva mentesítette a sokáig szerb színekben versenyző úszót az országváltás esetében előírt hároméves várakozási idő alól. Így részt tud venni a 2020-ban megrendezésre kerülő tokiói nyári olimpián.

Pannon RTV

Szabó: „Egy nagy pihenőt tartottam a koppenhágai verseny után. Nem akartam sem úszni, sem profi szinten sportolni. Utána megjött a kedvem. Elkezdtem keresni, hogy hol folytassam az edzéseket, így jutottam Győrbe. Ott kezdtem el edzeni. Ott minden megtetszett rögtön. Az edző, az edzések, a program, az úszók. Ez már csak azért is jó lépés volt, mert Magyarországon tervezem a jövőmet. Nekem a legfontosabbak a szüleim, így velük beszéltem meg ezt először. Ők ebben támogattak. Szerintük is jó döntés volt Magyarországra költözni. Ezek után már könnyű volt számomra a döntés. A körülmények is jobbak. Biztos vagyok abban, hogy sokkal jobban tudok itt fejlődni.”

Pannon RTV: „Mennyire mások a körülmények ott?”

Szabó: „Magyarországon csak annyi a dolgom, hogy ússzak és edzek. Semmi másra nem kell figyelnem. Ilyen profi szinten egy sportolónak nagyon sokat segít, hogy tudja, hogy mindenki mögötte áll.”

Pannon RTV

Pannon RTV: „Éreztél-e valamiféle nyomást vagy támadást az országváltás miatt.”

Szabó: „Nem. Én akartam ezt. Először gondoltam, hogy nagyobb lesz a nyomás, de nem éreztem. Lehet, hogy van egy ilyen nyomás, hogy nehezebb innen Magyarorszégról kijutni egy nagy versenyre. Sokkal több úszó van. Sokkal erősebbek. Többet kell küzdeni. Ez nyomást jelent rajtam, de nekem inkább segít, mert így nagyobb a motiváció is.”

Pannon RTV: „Pénteken kezdődik a világkupa Budapesten. Milyen eredményre számítasz?”

Szabó: „Még csak három hete vagyok vízben a nagy szünet után. Szezon eleje van. Szeretnék jól úszni. Érdekel, hogy egy évvel ezelőtthöz képest hol tartok. Abban biztos vagyok, hogy a legjobb időmet nem tudom kiúszni. De mindent megteszek. Októberben lesz még nagyon sok verseny. A budapesti verseny a felkészülést szolgálja majd.”

Pannon RTV

fotó: Az év sportolója rendezvény díjátadása Zentán

Pannon RTV: „Jövőre jön a nagy falat, az olimpia. Hogy néz ki a felkészülésed?”

Szabó: „Eddig két terv volt. Hiszen nem tudtam, hogy mehetek-e az olimpiára. Edzőmmel készítettem el ezeket. Az első az volt, hogy Eb-re készüljünk, ami szintén Budapesten lesz májusban, de most már jön a másik terv, amely az olimpiáig tart. Nekem a versenyek segítenek a legjobban, nem az edzések. Az lesz a felkészülés, hogy minél több versenyen vegyek részt, hogy kipróbáljunk mindent. Jó úton haladunk, megyünk tovább.”

Szabó Szebasztián
úszó
válogatott

Most

20:56, Frissítve: 21:21

A jövő mezőgazdasága

A jövő mezőgazdaságáról – a precíziós gazdálkodásról és a digitális mezőgazdaságról hallhattak beszélgetést az érdeklődők csütörtökön este a VM4K klubhelyiségében.
16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.