Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/ LaPresse/Gian Mattia D'Alberto

Magyar történelmi eredmény a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenyén

2021.05.14
14:31
2021.05.14
15:13
Forrás
MTI
Valter Attila az összetett élére állt a Giro d'Italia kerékpáros körversenyen, a világ második legrangosabb, háromhetes viadalán.
Tanjug/AP/LaPresse/Fabio Ferrari

A 22 éves magyar biciklista a 12. helyen ért célba a 160 kilométeres hegyi szakaszon, de az összetettben a csütörtöki etap kezdetén még előtte álló mindhárom versenyzőt megelőzte, így a legjobb fiatal kerekesnek járó fehér mellé megszerezte az éllovast megillető, legendás rózsaszín trikót. Magyar versenyző még soha nem viselt élen állónak járó dresszt háromhetes viadalon.

Tanjug/AP/ LaPresse/Gian Mattia D'Alberto

Valternek a hetedik szakaszon jó esélye lehet megőrizni a rózsaszín és a fehér trikót is, mivel pénteken sík etap vár a mezőnyre, amely ha sprintbefutót hoz, akkor minden bizonnyal nem változik az összetett élcsoportja.

Tanjug/AP/LaPresse/Fabio Ferrari

A mezőny másik magyar tagja, Dina Márton 22:06 perc hátránnyal 98. lett, összetettben pedig a 87. helyen áll.

kerékpárverseny
Valter Attila
Giro d'Italia

Most

09:56

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.