Ugrás a tartalomra

Magyarország hazai pályán győzött a lengyelek ellen

2018.02.26
22:38
Forrás
MTI
A magyar férfi kosárlabda-válogatott hét ponttal legyőzte a lengyeleket Szombathelyen hétfőn a világbajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A tavalyi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar válogatott a világbajnoki selejtező nyitányán, novemberben 70-60-as vereséget szenvedett Lengyelországban, majd Debrecenben 84-76-ra nyert Koszovó ellen, pénteken pedig 80-75-re kikapott Litvániában.


Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese már szombaton birtokba vette az Arena Savariát, melyben utolsó válogatott meccsére készült a körmendi Ferencz Csaba és a hazai közönség előtt elbúcsúzó Tóth Norbert. A mérkőzés előtt mindkettejüket ünnepélyesen köszöntötte Bodnár Péter, a szövetség főtitkára.
    
A  mérkőzés állása két negyed után 32:32 volt. A térfélcsere után a magyar csapat ráerősített és a harmadik játékrészben kétszer annyi pontot szerzett mint a lengyelek (56:44). Az utolsó szakaszban  az ellenfél sok kihagyott helyzet ellenére hat pontra visszajött, de a Szolnokkal friss Magyar Kupa-győztes Vojvoda Dávid fontos hármast dobott (64-55). A hátralévő időben a válogatott már kézben tartotta a meccset, és végül megszerezte második sikerét a selejtezőben.

A magyar csapat június 28-án Koszovóban folytatja szereplését, a csoportból az első három helyezett jut tovább a kvalifikáció következő körébe. Ott a B jelű, horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerül össze, s a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a 2019-es kínai világbajnokságra.

férfi kosárlabda

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.